Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، باز هم فصل درس و مشق و مدرسه از راه رسید، یک ماه مهر دیگر، روزی که کودکان با انداختن کوله پشتی به دوششان به سوی آینده‌ای روشن پیش می‌روند تا رویا‌های کوچکشان را محقق کنند.

یادی از گذشته‌های نه چندان دور

برای شروع این گزارش به یاد ۲۱ سال پیش افتادم، همان روز‌هایی که از شوق رفتن به مدرسه خواب و خوراک نداشتم تا جایی که یک شب مانده به اولین روز ماه مهر با لباس مدرسه و کفش‌هایی که به پایم کرده بودم خوابم برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هنوز عطر گل‌هایی که روز اول در دست داشتیم و معلم مهربان کلاس اولم را فراموش نکردم، خانم زرین کمر را می‌گویم، همانی که برای ما دانش آموزان علاوه بر معلم، نقش یک مادر فداکار را ایفا می‌کرد.

روز‌ها به سرعت برق و باد گذشتند، چشم بر هم زدیم به کلاس سوم ابتدایی رسیدیم و برایمان جشن تکلیف یا همان جشن عبادت برگزار کردند.

چادر گل گلی صورتی بر سر کردیم و عهد بستیم برای پایبند ماندن به اصول دینی مان.

روز‌ها گذشتند، دوران راهنمایی، دبیرستان، پیش دانشگاه و دانشگاه به سرعت سپری شد و فقط خاطرات آن‌ها بر جا مانده است.

دهه شصتی‌ها هیچ وقت خاطرات سه نفره نشستن در نیمکت‌ها را فراموش نمی‌کنند، به خصوص آن قسمت که موقع امتحان نفر وسط باید زیر میز می رفت.

همه دهه شصتی‌ها کیف گذاشتن بین دو دانش آموز موقع امتحان را به یاد دارند.

مداد تراش‌های رومیزی، لیوان های کشویی شیشه ای و کشیدن نقاشی پایین برگه‌های دفتر مشق و تند برگ آن برای تبدیل شدن به یک انیمیشن از فانتزی‌های ما دهه شصتی‌ها بود.

 

هر دانش آموز دهه شصتی وقتی معلم می‌گفت برو گچ بیار انگار به او مشعل المپیک می‌دادند.

دوران مدرسه به سرعت می‌گذرد، شاید به خاطر همین خاطرات خوش باشد، خاطراتی که همه ما از آن‌ها به شادی یاد می‌کنیم.

مهر ماه ۹۸، شروع فصل خاطره برای بچه مدرسه ای‌ها

امروز اولین روز رفتن به مدرسه است و دانش آموزان برای ساختن آینده‌ای روشن راهی مدرسه شدند.

تفاوت دانش آموزان دهه‌های جدید با دهه‌های قبل در سنگینی کیف آن‌ها است و همه کتاب‌ها را هر روز به دوش می‌کشند.

البته تعطیلی پنجشنبه‌ها قطعا انرژی مضاعفی برایشان ایجاد کرده، دهه شصتی‌ها کم مانده بود جمعه‌ها هم به مدرسه بروند.

فاطمه یکی از دانش آموزان ساروی که امروز اولین روز تحصیلی اش است، می‌گوید: برای آمدن به مدرسه شور و شوق زیادی دارم و دوست دارم خواندن و نوشتن را هر چه زودتر یاد بگیرم.

او افزود: چند ماه است که برای آمدن به مدرسه و آشنا شدن با دوست‌های جدید لحظه شماری می‌کنم.

در این کلاس  یک دانش آموز که بی وقفه می‌گریست توجهم را جلب کرد، نامش یلدا بود.

او گفت: دوری از خانواده برایش سخت است و تنها با حضور مادرش حاضر است در کلاس درس بنشیند.

آرزو‌های عجیب بچه مدرسه ای‌ها

معمولا وقتی از بچه‌ها می‌پرسیم می‌خواهید چه کاره شوید در جواب دکتر یا مهندس را می‌شنویم، امروز در یکی از کلاس‌های درس با چند دانش آموز هم کلام شدم.

روژان یکی از دانش آموزان پایه اول ابتدایی می‌گوید: می‌خواهم در آینده فضا نورد شوم و موجودات فضایی را از نزدیک ببینم.

مریم یکی از دیگر دانش آموزان می‌گوید: می‌خواهم در آینده داروساز شوم و دارویی اختراع کنم که همه با مصرف آن شاد باشند.

شروع فصل پاییز با برگ زدن دفتر مشق

نظری معاون متوسطه آموزش و پرورش مازندران با بیان اینکه همه تمهیدات برای بازگشایی مدارس اندیشیده شده است، گفت: بیش از ۵۳۵ هزار دانش آموز در ۴ هزار و ۴۳۸ مدرسه مازندران امسال به فراگیری علم و دانش می‌پردازند.

او با اشاره به برگزاری جشن شکوفه‌ها یکشنبه ۳۱ شهریور ماه در ۲ هزار و ۱۶۰ مدرسه استان، افزود: با نواخته شدن زنگ شکوفه‌ها به صورت نمادین در مدرسه بی بی شهربانو گلوگاه، سال تحصیلی ۴۵ هزار کلاس اولی در مازندران آغاز شد.

معاون متوسطه آموزش و پرورش مازندران گفت: آیین نمادین آغاز سال تحصیلی با حضور استاندار مازندران، در دبیرستان ۱۵ خرداد نوشهر برگزار و زنگ مقاومت (به مناسبت هفته دفاع مقدس) و زنگ بازگشایی مدارس نواخته می‌شود.

مهر با همه قشنگی هایش تمام می‌شود

زندگی همین مدرسه و کلاس، آمدن و رفتن، درس خواندن و امتحان دادن، شوخی و خندیدن است.

روز‌های خوش مدرسه دیر یا زود تمام می‌شوند، باید منتظر ماند و تلاش این آینده سازان را دید.

تلاش‌هایی که اگر مستمر باشد می‌تواند آن‌ها را به اهدافشان برساند و کشور را هم در مسیر پیشرفت و آبادانی قرار دهد.

گزارش از سیده حکیمه موسوی ازنی

انتهای پیام/ م

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار دانش آموزی اخبار فرهنگیان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۰۴۳۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت‌ نام کلاس‌اولی‌ها از فردا آغاز می‌شود

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حمید طریفی حسینی، معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه خانواده‌ها برای ثبت‌نام کلاس اولی‌ها به دو روش الکترونیک و حضوری اقدام کنند، گفت: برای پیش ثبت‌نام الکترونیک باید به والدین باید به سامانه خدمات الکترونیک وزارت آموزش و پرورش به آدرس my.medu.ir یا my.gov.ir مراجعه کنند.

وی با بیان اینکه در آزمون استخدام آموزگار دوره ابتدایی ۶۳۶ هزار نفر شرکت کردند و ۲۸ هزار نفر پذیرش خواهند شد، افزود: ساز و کار جذب و گزینش در دو سال گذشته تغییر کرده است و امسال معلمانی که رتبه استادی دارند در ارزیابی تکمیلی آزمون استخدامی به ما کمک می‌کنند.

۲۴۰ هزار ردیف استخدامی معلمان در دولت سیزدهم

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: افراد پذیرفته شده در آزمون استخدامی باید دوره آموزشی را در دانشگاه فرهنگیان طی کنند، در ۲ سال گذشته ۲۴۰ هزار ردیف استخدامی به آموزش و پرورش اعطا شد که یک پنجم نیروی انسانی وزارتخانه را شامل می‌شود و این باعث جریان یافتن خون تازه در رگ‌های آموزش و پرورش شد.

طریفی حسینی ادامه داد: برنامه درسی مدارس باید متحول شود و به سمت آموزش مهارت زندگی در دوره ابتدایی برویم که این کار مهر امسال به صورت آزمایشی در پایه اول دبستان و در تعداد محدودی از مدارس انجام خواهد شد.

وی درباره دلایل عملکرد ضعیف دانش‌آموزان ایرانی در آزمون‌های بین المللی تیمز و پرلز توضیح داد: این آزمون‌ها سطح سواد خواندن، ریاضی و علوم دانش‌آموزان پایه چهارم ابتدایی و هشتم را می‌سنجد و به نوعی آزمون‌های مهارتی هستند، محتوایی که در آزمون‌های تیمز و پرلز سنجش می‌شود، رویکرد متفاوتی با روش‌های مورد استفاده در مدارس ایران دارد.

نظام آموزشی ایران در بین نظام‌های آموزشی قوی دنیا قرار دارد

به گفته معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش، باید توجه داشت که نظام آموزشی ایران در بین نظام‌های آموزشی قوی دنیا قرار دارد و در المپیاد‌های جهانی بیش از ۲۰ مدال طلا داشتیم.

طریفی حسینی ادامه داد: در ایران تنوع قومیتی، فرهنگی و زبانی داریم و آزمون تیمز و پرلز متناسب با شرایط فرهنگی و جغرافیایی ایران نیست و به دنبال طراحی آزمون بومی هستیم.

وی در پاسخ به پرسشی درباره دلایل نتایج ضعیف دانش‌آموزان ایرانی در بحث ریاضی و علوم در آزمون‌های بین المللی و اینکه آیا هیچ بخشی نگران این عملکرد ضعیف نشده است؟! گفت: مطالعات بین المللی از جوانب مختلف مورد نقد هستند، چون سوالات متناسب با نظام آموزشی کشور‌ها نیست.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: مطالعات بین المللی می‌خواهند تمام نظام‌های آموزشی را مشابه کنند و کشور‌ها باید خود را با شاخص‌های آنها تطبیق دهند؛ هم اکنون کشور‌های مختلف دنیا متقاضی جذب فارغ التحصیلان مدارس ایران برای تحصیل در دانشگاه‌های خود هستند.

وی بیان کرد: روند افت عملکرد دانش‌آموزان ایرانی در آزمون‌های بین‌المللی از گذشته وجود داشته است البته چند برنامه را برای تقویت سواد خواندن دانش‌آموزان اجرا کردیم از جمله طرح خوانا همچنین در مناطق دو زبانه طرح زبان‌آموزی پایه اول دبستان را اجرا کردیم.

طریفی حسینی درباره اینکه اگر بخواهیم سطح سواد دانش‌آموزان امروز را با ۱۰ سال گذشته مقایسه کنیم، آیا سطح سواد افزایش پیدا کرده است، گفت: قطعاً می‌گویم افزایش یافته است.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش درباره اینکه آیا برای این موضوع ارزیابی و مستنداتی دارید، گفت: هم اکنون نوع سواد متفاوت شده است، در گذشته خواندن و نوشتن مطرح بود البته هم اکنون هم توانایی نوشتن جزئی از سواد است، اما دنیای امروز بر مهارت تأکید دارد.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا سنجه‌ای وجود دارد که بتوانیم عملکرد آموزش و پرورش را بسنجیم؟ عنوان کرد: سند تحول بنیادین چشم انداز را روشن کرده است و ایران می‌تواند جزء کشور‌های پیشرو در نظام‌های آموزشی باشد، چون سطح پوشش تحصیلی در دوره ابتدایی ۹۸ درصد است و در حوزه کیفیت، استاندارد‌های آموزشی مدارس ایران قابل مقایسه با سایر کشور‌ها نیست همچنین تعداد معلمانی که امسال استخدام کردیم به اندازه تمام معلمان کشور‌های اسکاندیناوی است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آموزش و پرورش به دنبال اجرایی‌ کردن سند تحول بنیادین از مدرسه است
  • آغاز ثبت‌نام الکترونیکی کلاس‌اولی‌ها از امروز | کدام دانش آموزان نمی توانند ثبت نام کنند؟ + ویدئو
  • آغاز ثبت‌نام بیش از ‌۱۹ هزار کلاس اولی‌ در زنجان
  • ثبت نام ۱.۷ میلیون کلاس اولی‌ آغاز شد
  • دیدار با الفبای علم و مهربانی پس از ۲۵ سال
  • آغاز ثبت نام کلاس اولی ها از فردا
  • ثبت‌ نام کلاس‌اولی‌ها از فردا آغاز می‌شود
  • نخستین سرویس مدرسه تهران مخصوص بچه‌پولدارها بود
  • حسینی: امروزه فریاد حمایت از غزه در غرب طنین‌انداز شده است
  • از تأثیر معلمان بر لوح سفید کودکان نباید غافل شویم